ARCHITECTURE

BLANC

This project initiated with the clients living in a beach plot used fluently for the location of TV and film shot. They wished to rebuild their old residence into a concrete house as a white precious stone.

Maximum number of openings is arranged to the street side facing the ocean in order for every room to secure the spectacular view of the ocean. In contrast to the openings of the bedroom and the entrance, the superb vistas plunge into the living room and the dinning kitchen consisted of skip floors and a colonnade through picture windows everywhere.

The beach side of the 4th floor has fully-opened windows with a luxurious Jacuzzi.

BLANC is accessible to the attic from the balcony. The ocean screens onto this white box which endues residents with the blue ocean view.

MEDIA

[Kenchiku Chishiki]

DATA

Location Nobi Yokosuka city Kanagawa
Completion 2009. 2
Lot area 63.38㎡
Site area 43.04㎡
B1F floor area 20.91㎡
1F floor area 42.04㎡
2F floor area 43.04㎡
3F floor area 39.44㎡
4F floor area 25.00㎡
Total floor area 170.43㎡
Structure RC
Scale B1F+4F
Typology Private housing
Family structure A couple
Structure engineers Masaki Structural Laboratory
Kenta Msaki
Facility engineers Shimada Architects
Zenei Shimada
Construction Kikushima Construction
Photographe Masao Nishikawa
page top