ARCHITECTURE

NOIR

This tranquil residential area is next to the owners parental home.

Musician owners in their 30s offered a residence which could be a living and working place as a studio.

In this project, a light court was inserted in the center in order not to link the relationship of living and working too close or too far

In contrast to the simple and modest black appearance, the effusive natural light plunge into the space spread back and forth.

For their work, being conscious about the treatment of visitors, this comfortable base position for creative activities and training secures family’s privacy apiece.

MEDIA

[HOME Portrait]

[Atarashii SUMAI no SEKKEI]

[Invitation]

[OZONE]

[my hone,my style]

DATA

Location TOKYO
Completion 2008. 1
Lot area 212.87㎡
Site area 106.39㎡
1F floor area 103.90㎡
2F floor area 84.94㎡
Total floor area 188.84㎡
Structure Timber (partially RC)
Scale 2F
Typology Private Housing
Family structure A couple + 3 children
Structure engineers Masaki Structural Laboratory
Kenta Masaki
Facility engineers Shimada architects
Zenei Shimada
Construction Honma Cnstruction
Planning OZONE
Photographer Masao Nishikawa
page top